Zoals met alle soorten van verwarming, heeft ook vloerverwarming voordelen en nadelen. We zetten de voordelen even puntsgewijs voor u op een rijtje, waarbij buiten kijf staat dat het grootste voordeel is dat het een energiezuinige manier van verwarmen is die goed is voor het milieu.

De vloerverwarming voordelen

– De warmte heeft een groot oppervlak en is gelijkmatig, dit voelt prettig en het hoeft ook niet zo warm te worden in een ruimte. Er is dus veel minder hinder van persoonlijke voorkeur.
– De temperatuur van het water is maximaal 45 graden. Dit kunt u bereiken met een warmtepomp, waardoor u geen gas gebruikt. Hierdoor is er geen CO2 uitstoot. Heeft u geen warmtepomp, dan is er alsnog minder gasverbruik door uw CV ketel nodig.
– Doordat er geen radiatoren meer in uw ruimte staan, heeft u een veel effectievere manier van indelen. U houdt ruimte over en bent niet gebonden aan het omzeilen van een radiator. Ook esthetisch levert dit veel op.
– Door de gelijkmatige warmte kunt u uw thermostaat 2 graden lager zetten dan met radiatorverwarming. Het is in ieder geval van belang nooit meer dan 2 graden verschil aan te houden met een vloerverwarmings-systeem, waardoor er gevoelsmatig geen grote schommelingen zijn. Met een uitgebreid vloerverwarmingssysteem kunt u in de zomer ook uw woning koel houden.
– Er is minder verplaatsing van stof, huismijt, pollen enzovoorts. Dit is voor mensen met luchtwegaandoeningen erg belangrijk. Daarbij is ook de luchtvochtigheid in uw woning veel beter.
– Vloerverwarming kan ook aangelegd worden als bijverwarming. Als u ruimtes heeft waar geen radiator staat, kunt u deze toch verwarmen met vloerverwarming. Dit is ideaal voor mensen die bijvoorbeeld veel in een garage werken. U kunt zo de specifieke ruimte opwarmen, zonder dat dit constant met uw hoofd verwarmingssysteem gebeurt.

Vloerverwarming kopen?

Benader specialisten uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.