Het wordt zeer geadviseerd niet zelf uw vloerverwarming te leggen, behalve de relatief makkelijk te installeren elektrische vloerverwarmingsmatten of -folies. Mocht u het toch zelf willen doen, dan is het moeilijk een prijsopgaaf aan te bieden. Het ligt aan de oppervlakte van uw ruimte en het systeem dat u kiest. Daarbij zijn er voor systemen die gefreesd moeten worden geen totaalpakketten. U rekent het materiaal dat u nodig heeft uit per m2. Als laatst is ook belangrijk dat u de aansluiting van uw systeem aan uw CV ketel altijd moet laten uitvoeren door een erkend installateur. Een gasaansluiting mag u veiligheidshalve niet zelf verzorgen, ook de fabrieksgarantie van uw CV ketel vervalt als u het zelf doet.

Indicatie

Om u toch een indicatie te geven, moet u bij een gemiddeld vermogen uit gaan van een prijs van €25 – €30 euro per m2 zonder installatie, en zonder aansluiting van uw CV ketel. Inclusief installatie kunt u rekenen op een prijs tussen de €40 – €75 euro per m2. Deze prijzen gelden voor hoofdverwarming.

Het installeren van vloerverwarming door middel van een droogsysteem is duurder, maar de warmte opbrengst is hoger. Dit scheelt u 18% in gebruik ten opzichte van een natsysteem en heeft u er dus op de lange termijn weer uit.

Bij het aanleggen van vloerverwarming rekent u ook op de kosten van het verwijderen van uw radiatoren. Als u dit laat doen, kost het ongeveer €25 euro per radiator. Dit is echter iets dat u ook zelf kunt doen.

Specifieke indicatie
– Als hoofdverwarming komt u voor 120 m2 uit op €3.350 euro voor een droogsysteem en €2.505 euro voor een natsysteem.
– Als bijverwarming komt u voor 120 m2 uit op €1.900 euro voor een droogsysteem en €1.500 euro voor een natsysteem.

Vloerverwarming kopen?

Benader specialisten uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.