Vloerverwarming heeft ook nadelen. Om een goed overzicht te krijgen van de dingen waar u aan moet denken bij het aanleggen en het gebruik van vloerverwarming, leggen we één en ander uit.

De vloerverwarming nadelen

– Het duurt iets langer om uw woning op te warmen, dit is afhankelijk van uw systeem. Als u veel ramen of een schuifpui in uw woning heeft, is de kou die dat geeft niet altijd te compenseren met vloerverwarming. Het kan wel, door de buisdichtheid in de vloer op die plek dichter te maken, maar idealiter heeft u ook een vloerconvector nodig om de kou weg te nemen en om te zetten in warmte.
– Het aanleggen van de vloerverwarming in een bestaand huis is lastig. De bovenvloer die er al ligt moet eruit en is niet altijd her te gebruiken. Daarbij moeten kruipruimtes die open zijn gevuld worden met isolatiemateriaal voor de optimale warmte. Dit brengt dus extra kosten met zich mee.
– Het aanleggen van vloerverwarming is kostbaar. Dit is echter maar éénmalig en de kosten verdient u terug uit het energiezuinige systeem waarbij u gemiddeld 20% bespaart op uw gasrekening.
– Vloerverwarming is niet effectief als u kiest voor tapijt op uw vloer. De isolerende werking van het tapijt zorgt ervoor dat de warmte niet goed doorkomt waardoor u alsnog een koude ruimte heeft.
– Mocht er eventueel een lekkage optreden, dan moet de vloer worden opengebroken. Dit brengt veel werkzaamheden met zich mee en kan schade aan uw vloer toe brengen. Als u dat vloerdeel laat vernieuwen, zal er altijd kleurverschil zijn met de al bestaande vloer.
– Als u uw woning gaat verbouwen en muren verplaatst, is het moeilijk de vloerverwarming hierop aan te passen. Behalve de bovenkant van uw vloer, moet dus ook de onderkant van uw vloer aangepast worden.

Vloerverwarming kopen?

Benader specialisten uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.