Vloerverwarming kunt u beter laten leggen dan dat u dat zelf doet. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als uw vloer door verbouwing of verhuizing toch open ligt, kunt u zelf makkelijker vloerverwarming op matten leggen. Hiervoor hoeft niet gefreesd te worden en het systeem is minder moeilijk met elkaar te verbinden. In alle andere gevallen geldt dat alleen elektrische vloerverwarming met matten of folie zelf te leggen is. Kortom, laat uw vloerspecialist het werk doen, dit voorkomt schade en verkleint de kans op lekkage bijna tot 0%, helemaal voorkomen kan nooit natuurlijk. Bij een lekkage moet uw vloer opengebroken worden, voorkomen is daarom beter dan genezen.

Prijzen

De prijzen zijn afhankelijk van allerlei factoren. De grootste factor is het doel: hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming, of bijverwarming. Onderstaand een indicatie van de gemiddelde prijs voor 60m2 vloerverwarming in de 3 genoemde groepen.

Als hoofdverwarming Als uitgebreide bijverwarming Als bijverwarming
droogbouw €1.900 euro droogbouw €1.400 euro droogbouw €1.200 euro
natbouw €1.500 euro natbouw €1.100 euro natbouw €990 euro

Droogbouw is duurder om te leggen, maar het rendement is 18% hoger. Deze legkosten zijn inclusief het aansluiten op uw CV ketel waar u anders een installateur voor zou moeten laten komen. Het gas moet worden af- en aangesloten, dit mag u niet zelf doen. Daarbij worden natuurlijk uw radiatoren verwijderd.

Wat doet de vloerspecialist?

Uw vloerspecialist doet meer dan alleen uw vloer leggen, hij helpt u ook met de berekeningen die gemaakt moeten worden, kiest samen met u het beste systeem en u heeft garantie op uw vloer als deze gelegd wordt door een specialist. Ook al kost het meer om uw vloerverwarming te laten leggen, het kan ook kosten schelen. Sommige ruimten hoeven niet met de hoogste dichtheid te worden gelegd. Uw vloerspecialist weet dit en zal u ook adviseren dit niet te doen, wat weer een kostenbesparing oplevert.

Vloerverwarming kopen?

Benader specialisten uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.