Doordat het aanleggen van vloerverwarming moeilijk is en veel werk met zich meebrengt, wordt vloerverwarming over het algemeen aangeschaft bij een vloerverwarming installateur die de vloer ook voor u legt. Zij berekenen met u wat de beste oplossing is voor uw woning qua systeem, dus water of stroom en droogbouw of natbouw. Daarbij kijken zij goed naar de ruimte, soms is uitgebreide bijverwarming voldoende, dit scheelt behoorlijk in de kosten. De buisdichtheid wordt hierdoor minder, dus is er minder materiaal nodig en minder arbeidsuren om het aan te leggen.

Verwarming inclusief nieuwe vloer

Het voordeel is ook, dat zij vaak samenwerken met een vloer leverancier. Hierdoor zijn er aantrekkelijke all-in pakketten te krijgen. U kunt het beste een prijsopgaaf opvragen bij lokale specialisten. Als u gaat verhuizen naar een nieuwbouwwijk, kijk dan of uw nieuwe buren eventueel ook vloerverwarming kiezen. Het hoeft zeker niet hetzelfde systeem te zijn of dezelfde oppervlakte, maar als u bij dezelfde leverancier bestelt, kunt u behoorlijke kortingen bedingen.

Zelf aanleggen

Zorg er bij het zelf aanleggen van uw vloerverwarming voor dat u uw materiaal het liefst van hetzelfde merk koopt én van dezelfde partij om minieme verschillen in productie op te vangen. De verdeler die u nodig heeft hoort goed aan te sluiten op uw buizensysteem bijvoorbeeld, zo ook de koppelingssystemen van uw buizen. Koop daarbij altijd meer materiaal in dan u nodig heeft, er is altijd materiaal verlies. Uw thermostaat hoeft niet van hetzelfde merk te zijn, als het protocol van uw thermostaat maar correspondeert met dat van uw CV ketel. Ook hier geldt dat het aanvragen van offertes loont, wellicht in combinatie met aansluiting op uw CV ketel.

Vloerverwarming kopen?

Benader specialisten uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.