Hydro vloerverwarming is een ander woord voor warm water vloerverwarming. Een hydro vloerverwarming systeem kunt u leggen in droogbouw of natbouw. Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in het cement gefreesd, bij droogbouw worden ze op het beton gelegd in een isolatieplaat. De droogbouw hydro-vloerverwarming warmt uw woning het snelst op. Het buizensysteem wordt aangesloten op uw CV ketel waarbij u een verdeler nodig heeft. Deze verdeler zorgt ervoor dat uw vloerverwarmingswater nooit warmer wordt dan 45° graden Celsius.

Combinatie met warmtepomp

Omdat het water maar 45° graden Celsius hoeft te zijn voor optimale verwarming, is het ideaal om te werken met een warmtepomp bij uw CV ketel. Deze warmt water op tot 45° graden Celsius, waardoor er geen extra gas verwarming van uw CV ketel wordt gevraagd. Bij koude zones (raam en deur) liggen de buizen van het systeem dichter bij elkaar zodat de temperatuur op dat punt hoger wordt.

Hydro vloerverwarming in natbouw

Vloerverwarming in natbouw kan op 2 manieren gelegd worden, waarbij het frezen vaker wordt toegepast. Bij het frezen slijpt men de legging van de verwarmingsbuizen in de al bestaande cementvloer. Daarna sluit men de vloer af met een afdeklaag en volgt de bovenvloer. Als er beton ligt, legt men de vloerverwarming op krimpnetten, noppenplaten of tackerplaten en komt daar overheen een dekvloer van cement. Doordat het cement 5 tot 6 weken nodig heeft om volledig te drogen, kunt u de vloerverwarming pas dan aanzetten. Plan de aanleg dus in de lente of zomer.

Hydro vloerverwarming in droogbouw

Vloerverwarming in droogbouw bestaat uit een plaat waarin het patroon van de verwarmingsbuizen is gefreesd. Deze platen worden direct onder de bovenvloer gelegd en zijn afgedekt met een laag waar de voorkeur van uw bovenvloer voor geschikt is, bijvoorbeeld steen of hout. Ook hier geldt dat samenwerken met een warmtepomp ideaal is.

Vloerverwarming kopen?

Benader specialisten uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.